Corona afspraken thuiszorg

Het virus blijft een realiteit, waar we nog lang mee zullen geconfronteerd worden. Het is daarom van groot belang dat we een aantal maatregelen blijven respecteren zodat onze medewerkers veilig aan het werk kunnen blijven enerzijds en dat we met heel veel enthousiasme jullie kunnen blijven helpen anderzijds.

 

Gezinszorg en poetshulp DCO

Wij willen je vragen om voor een aantal zaken te zorgen en rekening te houden met onderstaande situaties:

 1. Annuleer de hulp zodra je symptomen* vertoont van een acute infectie van de bovenste of onderste luchtwegen, die nieuw verschijnen of die verergeren. Ook wanneer je geen koorts hebt. Neem onmiddellijk contact op met de thuiszorgcoördinator en jouw huisarts.
 2. Alleen jij en jouw partner mogen in de woning aanwezig zijn tijdens het bezoek van onze thuiszorgmedewerker. Er wordt geen hulp geboden wanneer je bezoek hebt of als er andere personen in de woning aanwezig zijn.
 3. Wij vragen jou om voldoende afstand te houden van onze medewerker. Zo is het belangrijk dat je bij het poetsen van de woning je niet in dezelfde kamer begeeft als waar onze medewerker aan het werk is. Ook bij andere taken vragen wij jou deze maatregel maximaal te respecteren.
 4. We vragen jou een correcte handhygiëne toe te passen. Was regelmatig jouw handen. Gelieve voor onze medewerkers vloeibare zeep en een keukenrol te voorzien.
 5. Zorg ervoor dat je woning voldoende verlucht wordt vooraleer onze medewerker langskomt.
 6. We dringen erop aan om een mondmasker te voorzien zodat je dit kan aandoen wanneer onze thuiszorgmedewerker bij jou over de vloer komt.

Sinds enkele weken wordt onze diensten meer en meer geconfronteerd met medewerkers die door hun huisarts in quarantaine geplaatst worden. Deze beslissing wordt door de huisarts genomen om het risico op besmetting te beperken.

 

Het ziet ernaar uit dat we binnen de thuiszorg met deze maatregel de komende maanden nog zullen geconfronteerd worden, dit heeft natuurlijk een impact op de organisatie van de hulp.

Wanneer een medewerker door de huisarts in quarantaine geplaatst wordt, kunnen wij dit niet voorzien. Wij rekenen dan ook op jouw begrip wanneer dit in de komende periode bij jouw poetshulp of verzorgende zou gebeuren.  Wij doen ons best om de impact van de genomen quarantainemaatregelen zo veel mogelijk te beperken op de organisatie van onze dienstverlening.

 

Heb je hierover vragen? Dan kan je altijd terecht bij je thuiszorgcoördinator. 

 

Warme maaltijden aan huis

Wij willen je vragen om met onderstaande punten rekening te houden als je positief getest hebt op corona of symptomen* van besmetting vertoont:

 1. Verwittig zo snel mogelijk onze keuken op het nummer 09 210 87 61.
 2. Maak je geen zorgen, we blijven na je verwittiging gewoon verder de warme maaltijden bezorgen. We letten daarbij wel op een aantal voorzorgsmaatregelen. We brengen je maaltijd onder andere in wegwerpmateriaal. We leveren dan tijdelijk ook geen soep, maar je krijgt in de plaats daarvan een dessert.
 3. Zet de maaltijddoos op een stoel of krukje buiten. Op die manier moet de maaltijdbedeler niet onnodig bij jou binnenkomen.
 4. Ontsmet als het mogelijk is zelf al de maaltijddoos en laat het zo lang mogelijk buiten staan.

Zodra je ons verwittigd hebt, geldt de regeling voor een periode van 10 dagen. Heb je hierover vragen? Dan kan je altijd terecht bij je thuiszorgcoördinator.                                                   

 

 

 

* Een mogelijk geval van covid-19 is een persoon met:

 • Minstens één van de volgende hoofdsymptomen die acuut ontstaan zijn, zonder andere duidelijke oorzaak: hoest, acute infectie van de bovenste of onderste luchtwegen, die nieuw verschijnen of die verergeren (ook zonder dat je koorts hebt), benauwdheid, pijn op de borst, gebrek aan reukzin of smaakstoornis;
 • OF minstens twee van de volgende symptomen zonder andere duidelijke oorzaak: koorts; spierpijn; vermoeidheid; neusverkoudheid; keelpijn; hoofdpijn; gebrek aan eetlust; waterige diarree; acute verwardheid; plotse val;
 • OF verergering van chronische respiratoire symptomen (COPD of chronische longziekte, astma, chronische hoest…), zonder andere duidelijke oorzaak.