Wij zijn zorgwerkgever van het jaar 2021

2020 was een heftig en onwezenlijk jaar voor iedereen, ook en vooral in de zorgsector. Onze medewerkers hebben moeilijke momenten moeten doorstaan. Toch hebben we ook veel gerealiseerd en werd de samenwerking verder uitgediept. Onze inspanningen worden nu gewaardeerd door de verkiezing tot ‘Zorgwerkgever van het Jaar’ 2021.

 

De award ’Zorgwerkgever van het jaar’ is een initiatief van het Mediahuis Zorg Magazine en wordt binnen de zorgsector zeer gewaardeerd. 10 awards werden op 29 april 2021 uitgereikt aan zorgorganisaties en persoonlijkheden die ons zorglandschap, elk op hun eigen manier, naar een hoger niveau tillen. De hoofdprijs, de award ‘Zorgwerkgever van het Jaar’, mochten wij met Zorgbedrijf Meetjesland in de wacht slepen. Zorgbedrijf Meetjesland mag zich in 2021 dan ook dé Zorgwerkgever van het Jaar noemen. Een heuse prestatie als je weet dat de twee andere genomineerden UZ Gent en UZ Brussel waren.

 

De award is een waardering en erkenning voor de 730 medewerkers van het zorgbedrijf. We hopen dat deze titel hen de motivatie geeft en ook de erkenning voor het fantastische werk dat ze iedere dag doen. Als groep staan we sterker dan elke instelling of dienst afzonderlijk en als zorgbedrijf werken we sneller, meer gefocust en met meer slagkracht. De gezondheidscrisis van 2020 heeft bevestigd dat de versmelting van de zorginstellingen en -diensten van de OCMW’s van Evergem, Maldegem en Deinze (Nevele) tot een verzelfstandigde zorggroep een goede beslissing was, waardoor iedereen er sterker is uitgekomen.

 

We hebben bovendien niet stilgestaan in het coronajaar 2020. We hebben samen hard gewerkt aan een waarderend en waardegedreven HR-beleid rond de pijlers respect, engagement en professionaliteit.

Al die inspanningen hebben ervoor gezorgd dat we als organisatie kunnen uitblinken. Als winnaar van de titel ‘Zorgwerkgever van het jaar’ ontvingen we niet alleen de award, maar mogen we vooral een jaar lang in onze interne en externe communicatie gebruik maken van deze titel. We doen dat dan ook graag.

 

De titel ‘Zorgwerkgever van het jaar’ geeft alle medewerkers en ook de bestuurders van het zorgbedrijf de motivatie om op de ingeslagen weg verder te gaan en om samen, als groep, verder te groeien.