Welkom bij Warmhof - centraal in het gezellige Maldegem.

Thuis bij WZC Warmhof

Ons huis bestaat uit vier afdelingen, elk met 31 kamers, waarvan vier speciaal zijn voor kortverblijf. Bij ons vind je op de afdelingen Rood en Groen een veilige en warme omgeving voor mensen met dementie. Op de benedenverdieping, in de afdelingen Geel en Paars, heerst een gezellige sfeer waar onze bewoners zich helemaal thuis kunnen voelen.

Woonzorgcentrum in Maldegem

Warmhof voelt als een klein dorp met gezellige gemeenschappelijke ruimtes, een knusse cafetaria en leefruimtes met terras en zelfs een kapsalon. Hier heerst een huiselijke sfeer die helemaal is afgestemd op het ritme van onze bewoners. Buiten kan je genieten van het groen en een bezoek brengen aan onze eigen zorgboerderij. Onze publieke ruimtes zijn ideaal voor sociaal contact, zowel tussen bewoners als met hun vrienden en familie.

We bieden 24 op 7 zorg voor mensen ouder dan 65 jaar die dat nodig hebben. We maken gebruik van de nieuwste hulpmiddelen en bieden ergo- en kinesitherapie aan. Daarnaast is er een psycholoog aanwezig en zorgt ons animatieteam voor een gevarieerd en zinvol activiteitenprogramma. Of het nu gaat om optredens, huisdierenbezoeken, (kaart)spelletjes, samen bakken of yoga – hier is altijd iets leuks te doen!

Beleef het dankzij ons huiskrantje

Prijs Warmhof

  • €70,98 per dag voor een éénpersoonskamer
Medewerker Warmhof giet soep uit aan bewoner Zorgbedrijf Meetjesland

We hebben een eigen keuken waar maaltijden met de grootste zorg en nauwkeurigheid worden bereid. Onze chef-kok en keukenmedewerkers toveren dagelijks versgemaakte en smakelijke gerechten op tafel die perfect aansluiten bij de wensen en behoeften van onze bewoners. Want zeg nu zelf, liefde gaat door de maag! We zorgen ervoor dat elke maaltijd niet alleen voedzaam, maar ook een feest voor de smaakpapillen is.

Bekijk het weekmenu

Ontdek de buurt

Om het huis heen is er volop groen en je kan een bezoekje brengen aan onze zorgboerderij. Voor wie graag de wijde wereld in wil, stopt de belbus vlak voor de deur. Liever dichtbij? De markt en het lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef liggen op wandelafstand van Warmhof.

Wonen en leven in een woonzorgcentrum

Bij Zorgbedrijf Meetjesland staat de bewoner centraal. Samen werken we aan een kwaliteitsvol leven, waar zorg slechts één aspect van is. Ons doel is om een vertrouwde omgeving te bieden waar iedereen zich thuis voelt, gewaardeerd en gerespecteerd wordt, en de regie over het eigen leven kan behouden.

Bij ons noemen we een woonzorgcentrum dan ook geen ‘bejaardentehuis’ of ‘rusthuis’. Het is een thuis, een plek waar we leef-tijd vieren. In woonzorgcentrum Warmhof draait alles dan ook om comfort, zorg en gezelligheid. We creëren een huiselijke sfeer waar iedereen zich welkom voelt. Onze medewerkers zetten zich in om elke dag weer een glimlach op het gezicht van onze bewoners te toveren. Of je nu houdt van rustige momenten of graag deelneemt aan activiteiten, bij ons is er altijd iets te beleven. Samen maken we van elke dag een mooie dag.

Klik hier voor meer info
Medewerker Warmhof geeft kine aan bewoner Zorgbedrijf Meetjesland
Medewerker WZC Warmhof speelt spel met bewoner Zorgbedrijf Meetjesland

Veelgestelde vragen rond onze woonzorgcentra

Iedereen kan naar het woonzorgcentrum of een assistentiewoning verhuizen. Voor de verhuis houden we rekening met verschillende factoren:

  • Graad van zorgbehoevendheid
  • Woonplaats van de aanvrager
  • Woonplaats van familieleden of zorgdragers
  • Leeftijd: vanaf 65 jaar (uitzonderingen mogelijk)

Een woonzorgcentrum is er voor mensen die zorgbehoevend zijn. Het is dus nog niet nodig om in te schrijven als je nog niet zorgbehoevend bent. Je kan wel al eens kennismaken met het WZC door binnen te springen.

Dit is afhankelijk van situatie tot situatie. De wachttijden zijn moeilijk in te schatten. Dit kan variëren van een aantal dagen tot maanden.

Zwaar zorgbehoevende personen krijgen wel voorrang. We zoeken samen met jou en je naasten naar een oplossing en gepaste ondersteuning (vb. met gezinszorg, dagopvang, kortverblijf…) in afwachting van de verhuis.

Je komt op de dringende of actieve wachtlijst als je zwaar zorgbehoevend bent. Dit wordt berekend volgens Belrai. Die wordt door de woonzorgcoördinator van het zorgbedrijf ingevuld. Ook een attest van dementie speelt een rol in de berekening. Breng de woonzorgcoördinator op de hoogte als je misschien in aanmerking zou komen.

Voor het woonzorgcentrum krijgen alleen de zwaar zorgbehoevende partners van onze huidige bewoners voorrang. Ook de bewoners van de serviceflats krijgen voorrang.

In alle andere gevallen volgen we de wachtlijst chronologisch.