Startpagina / Woonzorg / Assistentiewoningen Maldegem

Assistentiewoningen Maldegem

Een assistentiewoning is bedoeld voor senioren die nog zelfstandig kunnen wonen, maar wat hulp kunnen gebruiken bij alledaagse activiteiten. Zij kunnen vlakbij hun woning gebruik maken van een aantal diensten in het aanpalende woonzorgcentrum.

 

Het Zorgbedrijf heeft in Maldegem 80 assistentiewoningen:

 

residentie Merlaen: 35 flats 

wijk Begijnewater: 15 woningen (foto)

wijk Lazarusbron: 30 woningen

 

 

Voorwaarden

Er zijn een aantal persoonsgebonden voorwaarden verbonden aan een opname zoals leeftijd, domicilie, graad van zorgbehoevendheid en motivatie. 

 

Aanvraag

Voor een aanvraag tot opname kan je je schriftelijk richten tot de woonassistent.

Bij elke aanvraag onderzoeken we of je aan de opnamevoorwaarden voldoet. Kom je in aanmerking, dan kom je op een wachtlijst en verwittigen we jou wanneer een opnamemogelijkheid concreet wordt.

 

Voor een eigenlijke opname wordt er nog een financieel onderzoek gevoerd, worden de opnamedocumenten ondertekend en de praktische regelingen afgesproken.

 

Je kan steeds, samen met familie of kennissen, vooraf een bezoek brengen aan residentie Merlaen. Maak hiervoor vooraf een afspraak met de woonassistent.

 

Prijs

Merlaen: €38,09 / €53,80*

Begijnewater: €28,04**

Lazarusbron: €22,81**

 

(*) Prijs voor een koppel

(**) Prijzen exclusief nutsvoorzieningen

 

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van een aantal diensten die het Zorgbedrijf verstrekt via het woonzorgcentrum of dienstencentrum:

  • Sociale hulp en advies
  • Animatie
  • Noodoproepsysteem 24/24u
  • Maaltijden

Bij de beëindiging van de overeenkomst kan er bij schade, het niet terugbrengen van sleutel of vuil achterlaten van de woning kosten worden aangerekend, tegen marktconforme prijzen (tot 30 juni 2024 : 36,91 euro).

 

Contactgegevens

Onthaal Warmhof

Woonzorgcampus Maldegem

Begijnewater 1

9990 Maldegem

050 40 36 00

Meer afbeeldingen