Zorgbedrijf Meetjesland, een thuis voor jou

WZC Ter Caele


Woonzorgcentrum Ter Caele is gelegen in het centrum van Evergem en biedt plaats aan 94 ouderen en heeft een afzonderlijke afdeling met leefgroepwerking voor dementerende bewoners. Ter Caele zet zich volop in om de bewoners meer bewegingsvrijheid te geven en streeft naar een fixatievrije verzorging.

Faciliteiten

Het Woonzorgcentrum biedt dagelijkse verzorging en er is altijd verplegend personeel aanwezig.

Het Woonzorgcentrum beschikt over een eigen keuken waar dagvers wordt gekookt. Je wordt aangemoedigd om samen met de andere bewoners te eten, maar op aanvraag kan de maaltijd ook naar je kamer gebracht worden.

De animatieploeg wil de bewoners een zinvolle tijdsbesteding en ontspanning aanbieden. Lees je graag een boek, dan kan je een beroep doen op de mobiele bibliotheek, een samenwerking met de gemeentelijke bibliotheek.

Op de afdeling voor bewoners met dementie voorziet de ergotherapeut een aangepast animatieprogramma met miMakker, een vrolijke zorgclown. miMakker is gespecialiseerd in de omgang met mensen die lijden aan een ernstige vorm van dementie en brengt de bewoners wekelijks een bezoekje.

Voorwaarden

Er zijn een aantal persoonsgebonden voorwaarden verbonden aan een opname in het woonzorgcentrum, zoals leeftijd, domicilie, graad van zorgbehoevendheid en motivatie.  Meer info hierover vind je in het opnamereglement.

Prijs

  • €51.51 per dag voor een alleenstaande in een enkele kamer,
  • €90.56 per dag voor een koppel in een dubbele kamer.

Aanvraag

Je kan een opname aanvragen via de Algemene Sociale Dienst - Opname.

Blog

Volg het reilen en zeilen in WZC Ter Caele via onze blog.

blog

Vitamientje - november 2018

 

Vitamientje - september 2018

Vitamientje - juli 2018

Vitamientje - mei 2018

Contactgegevens