Mondmaskers maken

 

Op donderdag 12 maart nam de Federale overheid bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit zorgt ervoor dat veel bijeenkomsten wegvallen met familie en vrienden, maar ook culturele en sociale activiteiten. Ook onze bewoners en thuiszorgklanten krijgen door de maatregelen minder volk over de vloer en kijken uit naar het moment wanneer ze hun familie terug in de armen kan sluiten. Intussen worden ze opgevangen door het zorgpersoneel en proberen zowel zij als onze zorgverleners gezond te blijven door de preventieve voorzorgsmaatregelen te hanteren.

 

Een van de manieren om elkaar te beschermen tegen besmetting is het dragen van een mondmasker. Probleem is dat er momenteel een groot tekort is aan mondmaskers en dat er geen levering in zicht is van nieuwe maskers. Heb je tijd en wil je je steentje bijdragen in deze crisis? Bescherm dan onze bewoners, thuiszorgklanten en zorgpersoneel met het maken van mondmaskers!

 

Er bestaan verschillende soorten maskers. Hetgeen dat wij zullen maken is van het type “chirurgisch mondmasker”. Dat kan enkel gebruikt worden als preventieve maatregel om als persoon zelf niet iemand anders te besmetten of routinehandelingen te doen. Het wordt bijgevolg niet gebruikt bij de verzorging van zieke corona-patiënten.

Hieronder vinden jullie enkele afbeeldingen die jullie kunnen helpen om het mondmasker te maken. Als stof gebruik je idealiter een stof die gecoat is en dus waterafstotend of een dubbele laag katoen, en die ook wasbaar is op 80°C. Je kan steeds stof bij ons aanvragen via mondmaskersmaken@zorgbedrijfmeetjesland.be

 

Zijn je maskers klaar? Plaats ze in een doos of envelop en breng ze naar een van onze woonzorgcentra. Je kan ze erna achterlaten in de brievenbus of aan de ingang. De adressen vind je terug via: https://www.zorgbedrijfmeetjesland.be/woonzorg/

 

Heb je dingen aangekocht om de maskers te maken? Hou dan je aankoopbewijs bij en bezorg het samen met de maskers aan een van onze woonzorgcentra. Het bedrag wordt je erna vergoed.

 

 

Alvast een dikke merci voor je hulp! Alle beetjes helpen.

 

Stappenplan

Vind hier op de website van FOD Gezondheid hoe je het best een mondmasker maakthttps://maakjemondmasker.be/